טיפול בגור חתולים – מרפאה וטרינרית פט קייר בת ים
באופן גורף, אין להפריד גור חתולים מאימו, במידה ומצאתם חתול מומלץ להמתין ורק במידה ואין סימן לחתולה מטפלת באיזור לאורך זמן, ניתן לקחת את החתלתול ולנסות לטפל בו.
בכל טיפול בגור חתולים בן מספר ימים יש לזכור כי סיכויי השרידות של הגור אינם גבוהים אפילו אם מקבל טיפול מסור וטיפול רפואי צמוד.
במידה וקיימת אופציה לאומנת (חתולה או אפילו כלבה שהמליטה בימים האחרונים ומניקה) כדאי לנסות לתת לה לטפל בחתלתול – אין תחליף לטיפול אימהי מסור.
אם לא מצאתם אומנת לחתלתול והחלטתם לנסות להציל את חייו, יש לדאוג ל-3 דברים עיקריים: אוכל, צרכים וחימום.
האכלת גור חתולים
גורי חתולים עד גיל 4 שבועות דורשים האכלה אינטנסיבית. יש לרכוש תחליף חלב ייעודי לחתלתולים! חלב פרה אינו תחליף ראוי לחלב אם. את התחליף יש לתת על פי הנחיות הייצרן, אך באופן כללי יש למהול את אבקת התחליף במים ביחס של 2:1 (שתי כפיות מים לכפית אבקה). טמפ' המים צריכה להיות כ-35-40 מעלות צלזיוס – יש להקפיד לא לתת מים חמים מדי. בשבוע הראשון החתול צריך לאכול כ-15 מ"ל תחליף ביום לכל 100 גרם משקל גוף, מחולק למספר מנות ביום. כל שבוע יש להוסיף כ-2 מ"ל לכל 100 גרם
דוגמא מספרית: אם החתול שוקל 100 גרם בשבוע הראשון, יש לתת לו כ-15 מ"ל בכל יום
מחולק למספר ארוחות. אם הוא יישקול 200 גרם בשבוע השני (17 מ"ל ל-100 גרם), יש
לתת 24 מ"ל ליום על פני מספר ארוחות.
ניתן להשתמש בבקבוקים עם פטמה מלאכותית שאפשר לקנות בחנויות או להתייעץ עם וטרינר בת ים במרפאת פט קייר לגבי אפשרויות נוספות הקיימות במרפאה.
פורמולה מוכנה ניתן לשמור במקרר למשך 24 שעות, יש לחמם אותה לפני ההגשה לחתלתול ובכדי לא לפגוע בערך הקלורי ע"י חימום יתר
קצב גדילה נורמלי של חתול הוא לפחות 10 גרם ביום. במידה והחתלתול לא עומד ביעד זה או במידה והחתלתול בוכה, ייתכן ואינו מקבל די אוכל. במידה ולא ניתן להאכיל את החתול, יש להתייעץ עם הוטרינר לגבי הכנסת צינור האכלה באופן כירורגי.
מגיל 4 שבועות יש לעודד את החתול לאכול אוכל מוצק. בהתחלה ניתן לתת שימורים מתאימים או מזון יבש לגורים מרוכך במעט מים חמים. במידה והגור לא מבין שמדובר באוכל, ניתן לנסות בפעמים הראשונות ובזהירות יתרה לדחוף כמות קטנה של מזון בעזרת מזרק לתוך הפה.
הסימנים של חתול עם חסימת שתן הם קושי במתן שתן, החתול עלול ללכת הרבה פעמים לארגז החול ולא להצליח לעשות, ולפעמים החתול ינסה לעשות גם במקומות אחרים שהם לא ארגז החול (מיטות\כריות\סל כביסה\ארונות וכדומה). לעתים החתול ילקק את איבר המין בגלל הכאב. אם החתול יצליח לעשות קצת שתן, לעתים השתן יהיה עם מעט דם. החתול עלול להראות סימנים של מחלה כללית כגון ירידה בתאבון, דיכאון או ווקאליזציה (יללות\צעקות). בעלים רגישים עשויים לזהות התנפחות של הבטן או גוש קשיח וגדול בבטן, כתוצאה מהתנפחות חמורה של השלפוחית.
חימום:
במהלך 4 השבועות הראשונים של חייהם, גורי חתולים אינם שומרים על חום גופם ונדרש חימום חיצוני בכדי שלא יגיעו לטמפ' נמוכות. בשבוע הראשון יש לספק לחתול טמפרטורה סביבתית יציבה של כ-31 מעלות צלזיוס. ניתן להשתמש בבקבוקים מלאים במים חמים (כ-60 מעלות צלזיוס), עטופים במגבת או בד (יש להמנע ממגע ישיר של החתול עם הבקבוק החם בכדי למנוע כוויות).
צרכים:
בגיל צעיר גורים אינם מסוגלים להעביר צרכים ללא עזרה. באופן טבעי לאחר ההמלטה, החתולה דואגת ללקק את איזור האנוס ואיבר המין בכדי לגרום לרפלקס העברת צרכים. בכדי ליצור אפקט דומה, לאחר כל ארוחה ובמידה והחתלתול בוכה או שבטנו נראית נפוחה – יש לנגב את איזור פי הטבעת ואיבר המין עם צמר גפן\מטלית\פד גזה לחים עד שהחתול מתחיל להעביר צרכים.
במידה והחתלתול אינו מעביר צואה במשך יותר מיומיים יש לפנות בדחיפות למרפאה וטרינרית פט קייר – בת ים.
טיפול רפואי
במידה והחתול אין חש בטוב, אינו גדל בקצב מתאים, משלשל או מקיא, יש לחשוד בבעיה רפואית. חיסונים יש לתת לחתול מגיל 6 שבועות וטיפול נגד תולעים ופרעושים מומלץ אף לפני כן במידה הצורך. יש להתייעץ עם וטרינרים בבת ים במרפאת פט קייר לגבי חיסונים מומלצים לחתולים.